Pentru a sprijinii redeschiderea sectorului turistic si al ospitalitatii si a oferii calatorilor cele mai bune conditii de sanatate si standarde de prevenire a infectiei cu SARS COV-2/ COVID 19, Consiliul European pentru Turism si Comert lanseaza CERTIFICAREA DE BUNE PRACTICI PENTRU SIGURANTA SI CURATENIE PENTRU PREVENIREA COVID 19 pentru hoteluri si CERTIFICAREA DESTINATIE SIGURA pentru destinatii turistice (orase, comunitati, regiuni si state).
Curatenia extensiva si intensiva a zonelor comune si de tranzit este parte integranta a procesului de certificare a hotelurilor.
Certificarea este destinata a asigura viitorii calatori ca un set minim de standarde de siguranta si calitate este respectat avand la baza principiile de siguranta in domeniul hotelier si turistic prezentate de Organizatia Mondiala a Sanatatii sub denumirea “Consideratii Operationale pentru managementul prevenirii COVID-19 in domeniul hotelier.”
CERTIFICAREA DE BUNE PRACTICI PENTRU SIGURANTA SI CURATENIE IN DOMENIUL PREVENIRII COVID inseamna printre altele:
-
angajamentul companiei de a preveni riscul contaminării cu COVID-19;
-
aplicarea corectă a regulilor de igienă;
-
respectarea cerințelor de distanțare socială;
-
respectarea măsurilor de protecție personală în cadrul echipei și față de clienți;
-
gestionarea interacțiunilor cu clienții și partenerii;
-
asigurarea continuității activității;
-
supravegherea și gestionarea corespunzătoare a cazurilor suspectate sau dovedite de contaminare, dacă este cazul.
Siguranta in bucatarii si in restaurante este primordiala in prevenirea oricaror infectii.